NOTÍCIES

Entrevista a Mireia Álvarez, presidenta del Clúster Internacional del Pàdel

Entrevistem a Mireia Álvarez, presidenta del Clúster Internacional del Pàdel, qui explica que "el repte més important que tenim a curt termini es consolidar el Clúster. Per aconseguir-ho, continuem treballant en la creació d’una estructura pròpia professional i la creació de nous serveis". "D'altra banda, a llarg termini volem impulsar el pàdel com esport olímpic i potenciar la sostenibilitat en tots el àmbits d’actuació" especifica Álvarez.

La presidenta del Clúster Internacional del Pàdel assegura que "la pertinença a INDESCAT ens permetrà connectar amb altres actors de la indústria esportiva, facilitant la creació d'aliances estratègiques que ampliïn el nostre abast tant a nivell local com internacional".

1. El Clúster Internacional del Pàdel neix amb l’objectiu d’agrupar fabricants i distribuïdors de productes adequats per l’esport del pàdel. D’on sorgeix aquesta inquietud per crear el clúster?

A finals del mes de febrer de 2020, dues setmanes abans del confinament, i aprofitant una reunió que organitzava SportPanel/DataPadel sobre dades de mercat del pàdel, es va convidar a uns 50 professionals membres de les principals empreses del mercat a intentar unir les dues associacions de pàdel ja existents, que aleshores estaven enfrontades, amb la proposta de creació del Clúster Internacional del Pàdel. En aquella reunió, per unanimitat, es va acordar que si s’aconseguia, abans del mes de maig, el formulari d’adhesió firmat de 25 empreses, es fundaria de forma oficial el Clúster Internacional del Pàdel. Finalment, al mes de juny, es va fundar oficialment el CIP, amb quasi 50 empreses associades.

2. Quin tipus de serveis oferiu als vostres associats i en que consisteixen?

El Clúster Internacional de Pàdel (CIP) entre d’altres, ofereix una ventall de serveis als seus associats, principalment enfocats a enfortir el sector del pàdel a nivell internacional. D'una banda, el clúster actua com a representant dels interessos industrials, empresarials i professionals davant d'organismes nacionals i internacionals, donant suport a les empreses del sector en temes clau com la internacionalització. D'altra banda, facilita l'accés a una xarxa global d'empreses i professionals, promovent sinergies i aliances estratègiques per ajudar les empreses associades a posicionar-se en nous mercats. També actua com a intermediari entre els seus associats i els diferents esdeveniments i fires del sector, amb l'objectiu de facilitar-ne la seva presència i participació. Un dels punts clau què el clúster està impulsant des dels seus inicis és la implementació de normatives per a la instal·lació adequada de pistes, que fins ara no existeixen, com per exemple, en aquesta primera etapa, ja hem assolit la normativa UNE espanyola per pistes de pàdel. Ara estem treballant per aconseguir la normativa internacional ISO. Per això, la associació UNE ens han nomenat Membre Corporatiu de la associació per implementar noves normatives de pàdel. Entre altres serveis que estem implementant la creació de nous estudis de mercat que permeten a les empreses prendre decisions informades i millorar la seva competitivitat en el sector, com per exemple el coneixement del consumidor, del practicant, etc. Per una altre banda, d’aquí poc temps, veurà la llum el primer número del magazine del clúster del pàdel, revista professional especialitzada del propi clúster i noticies del sector.

3. Amb quants socis treballeu? De quines temàtiques dins del món del pàdel?

Actualment, el CIP compta amb un total de 134 empreses associades, de més de 20 països diferents. El principal motor del clúster són les empreses fabricants de pistes de pàdel, i empreses fabricants de material per a la pràctica, com: pales, pilotes, tèxtil, calçat, accessoris, retail, esdeveniments, màrqueting i serveis, etc.

4. Quin és el repte més important que teniu a curt termini? I a llarg termini, quins objectius teniu?

El repte més important que tenim a curt termini es consolidar el Clúster. Per aconseguir-ho, continuem treballant en la creació d’una estructura pròpia professional i la creació de nous serveis, a més d’activar objectius importants que en vam fixar en el passat, com, per exemple, les normatives UNE i ISO. Pel que fa al objectius a llarg termini, els més destacat són impulsar el pàdel com esport olímpic, potenciar la sostenibilitat en tots el àmbits d’actuació i promoure: la bona pràctica, el nivell de qualitat, racionalització, desenvolupament, foment i protecció de l’activitat comuna del nostres associats. No vull deixar de comentar la creació de la nova àrea destinada a clubs de pàdel. Tot i això, el projecte pel qual el Clúster està apostant fort és el Padel World Summit, un gran esdeveniment que es va celebrar el passat mes de maig a Màlaga i per al qual ja estem preparant la segona edició. El Padel World Summit, l’esdeveniment més gran per a professionals del pàdel, compta amb un congrés mundial (World Congress), una zona d’exposició (Expo B2B), un fòrum d’inversors (Invest Forum) i un Job Center, a més d’una agenda plena d’activitats d’oci, entre les quals destaca un sopar de gala on es va fer l’entrega dels premis Best Padel Awards.

5. Des d’INDESCAT afavorim la creació de ponts de col·laboració entre empreses. Amb quin tipus d’empreses creus que podeu crear sinergies i per què?

Creiem que les sinergies podrien assolir-se principalment a través d’empreses que es dediquin a les següents àrees: tecnologia esportiva, equipament esportiu, salut i rendiment, gestió d’instal·lacions i d’esdeveniments, i consultaria i formació.

6. Què creieu que us pot aportar formar part d’un clúster com INDESCAT?

Des del Clúster Internacional del Pàdel, creiem que formar part de INDESCAT pot aportar-nos múltiples beneficis estratègics. En primer lloc, com ja hem comentat anteriorment, la possibilitat de generar sinergies amb empreses multi-esport associades ens obre un ventall d'oportunitats per a col·laborar en projectes conjunts que impulsin el desenvolupament del sector del pàdel. A més, fomentar el networking és clau per al nostre creixement. La pertinença a INDESCAT ens permetrà connectar amb altres actors de la indústria esportiva, facilitant la creació d'aliances estratègiques que ampliïn el nostre abast tant a nivell local com internacional. També veiem oportunitats formatives molt valuoses, ja que compartir coneixement amb els altres membres serà fonamental per a millorar les nostres capacitats i estar al dia amb les tendències i innovacions del sector. Finalment, el fet que INDESCAT sigui una entitat amb una trajectòria més consolidada que la nostra ens brinda una gran oportunitat per a aprendre de la seva experiència i coneixement. Aquesta col·laboració ens permetrà accelerar el nostre procés d'expansió i creixement, donant-nos suport en el seu model d'èxit i en les millors pràctiques de la indústria esportiva.

ALTRES NOTÍCIES

Més d’un centenar de socis d’INDESCAT, el clúster de la indústria de  l’esport a Catalunya, han participat avui a la Jornada de reflexió estratègica  i innovació en relació a les tendències que marcaran el futur de la indústria  de l’esport. L’esdeveniment, que s’ha celebrat al Recinte Modernista de Sant  Pau, ha tingut com a punt de partida l'estudi INDESCAT TRENDS 2024. Més de  25 tendències d’altres indústries que transformaran el sector de l'esport  elaborat pel propi clúster. Entre les tendències més rellevants han destacat l’evolució  de la tecnologia, la hiperpersonalització de productes i serveis, i una mirada  holística de la salut.

Entrevistem a Mireia Álvarez, presidenta del Clúster Internacional del Pàdel, qui explica que "el repte més important que tenim a curt termini es consolidar el Clúster. Per aconseguir-ho, continuem treballant en la creació d’una estructura pròpia professional i la creació de nous serveis". "D'altra banda, a llarg termini volem impulsar el pàdel com esport olímpic i potenciar la sostenibilitat en tots el àmbits d’actuació" especifica Álvarez. La presidenta del Clúster Internacional del Pàdel assegura que "la pertinença a INDESCAT ens permetrà connectar amb altres actors de la indústria esportiva, facilitant la creació d'aliances estratègiques que ampliïn el nostre abast tant a nivell local com internacional".

Alimmenta, Eurecat, Guinew, Osoning, SpeakersPRO, Sweanty, i la start-up del Barcelona Sports Hub, Adapta. Aquestes són les organitzacions que han participat, incloses a l'estand d'INDESCAT, dins el festival internacional de ciclisme Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental, que s'ha celebrat a Girona els dies 20, 21 i 22 de setembre.

Més d'una trentena de professionals de la indústria de l'esport han assistit avui a la primera edició de l'Esmorzar INDESCAT, que hem realitzat a la Fundació Carulla.

Des d'INDESCAT celebrem la creació de la conselleria de l’Esport i l’Activitat Física per part del nou govern encapçalat pel MH president Salvador Illa Roca; una reivindicació del sector esportiu en general i la indústria esportiva en particular des de fa anys, que suposa un èxit per al sector i totes les empreses i entitats que el conformen. 

Una desena d’organitzacions sòcies d’INDESCAT participen i representen el sector als Jocs Olímpics de París, que es duen a terme del 26 de juliol a l’11 d’agost. Les entitats involucrades són TechnogymKeyaSevenMila, Speakers PRO343 MediaSurfland, EmoggKamleon, Club Natació Banyoles, BIWPA, i UABEls Jocs  Olímpics de París 2024 representen una oportunitat única per ressaltar l’impacte i l’evolució de la indústria esportiva en el context global. Aquest  esdeveniment no només celebra l’esperit competitiu i l’excel·lència atlètica,  sinó que també serveix com un motor econòmic i cultural, atraient milions  d'espectadors i generant significatives inversions en infraestructures,  tecnologia i màrqueting esportiu. 

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

CANAL DE COMUNICACIÓ

INDESCAT obre un nou canal de comunicació exclusiu pels socis del clúster!


Es tracta d’un nou servei per rebre notícies i avisos a través de Whatsapp. 

INDESCAT et posarà al dia de totes les informacions rellevants del clúster: les notícies més destacades, els pròxims esdeveniments, les noves convocatòries d’ajuts, etc.

Ets soci d'INDESCAT?
Encara no ets soci d'INDESCAT?
Modificar cookies